هل الغدة الدرقية تسبب تشوة الجنين

icon 9 أبريل 2011
هل الغدة الدرقية تسبب تشوة الجنين

إجابات الأطباء على السؤال

طاقم الطبي
الغدة الدرقية بذاتها ضرورية للام والجنين ونقص افرازاتها قد تؤدي الى التقزم لدى الجنين وممكن ان تسبب تباطئ النمو الذهني للطفل... ولذلك يجب الكشف عنها واخذ الهورمون المناسب للتعويض عن قصورها...

تعليقات الزائرين

N N

هل خمول الغده الدرقيه تعيق ف الولاده الطبيعيه ولا ممكن أولد طبيعى ومن الممكن اعرف كدا تقصيرها ع الجنين ف الولاده

icon 4 يناير 2023
ا ا

انا حامل ف اخر الشهر التاني وظهر عندي خمول ف الغده الدرقيه فهل دا بياثر ع الجنين

icon 7 مايو 2023
S S

انا حامل بالشهر التالت عملت تحليل الغده كانت 3.81 وطلبو مني كمان تحاليل13.54=tf4. Tsh=1.75 Tf3= 4.96 سالت دكتور غدد حكالي كلشي طبيعي ما بلزم تاخدي دوا ،، باثر ع الجنين اشي ؟

icon 30 نوفمبر 2023