هو ينفع اخد دواء دوجماتيل 50 و bedremine 100 مع بعض ولا لا

icon 16 أبريل 2023
كشفت والدكتور كتبلى عليهم بس شوفت على النت ان البدريمين مينفعش يتاخد مع ادوية الامراض العقلية... و الدوجماتيل من مضادات الذهان ... ف مش عارف اعمل ايه

إجابات الأطباء على السؤال

الاستشاري نبيل الحمود
معالج نفسي
سلامتك جرعة الدوجماتيل الموصوفه والتي هي 50 هي ضمن الجرعات البسيطه ولا يوجد تفاعل او تضارب علاجي او دوائي ذو قيمه مع Desvenlafaxine الدوجماتيل قد يؤدي زياده في افراز هرمون البرولاكتين (هرمون الحليب) لو ان جرعته ازدادت لفتره طويله.. اما ان الدوجماتيل (السلبرايد) من العلاجات المضاده للذهان فقد يكون كذلك وخاصه مشتق دوائي اخر شبيه به وهو الاميسلبرايد لكن وبجرعات اكبر وكما ان له استخدامات أخرى في الجهاز الهضمي مثلا. وبالخلاصه لا بأس من أخذ ما ذكرته حضرتك من هذين العلاجين معاً