مرحبا انا فتاه عمري 24 ومقبله على الزواج

icon 13 سبتمبر 2023
بحس اني مش قد المسؤوليه وخايفه اكون مصابه بالفصام لانه عندنا وراثي وعندي اعراض زي العصبيه من غير سبب رغم اني هاديه اغلب الوقت وسوء الظن رحت دكتور نفساني وتعالجت بس مافب فايده

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور كمال الفوال
معالج نفسي
موش ضروري انك تتعبى بمرض الفصام لمجرد انه فيه وراثه فى العاءله انتى بتشتكى من مخاوف مرضيه وليس فصام لانه مريض الفصام لا يشعر عاده بالمرض انما اسرته هى التى تلاحظ المرض ، ومريض الفصام عاده يشكو من هلاوس سمعيه او بصريه مع تبلد فى المشاعر وافكار خاطئة بالاضطهاد او التاثير عليه من الاخرين بدون مبرر طبيعى انما هى افكار خاطئة لديه هو شخصيا ، ماتشكى منه انتى هى مخاوف مرضيه فقط وانصحك بالعلاج النفسي بواسطه طبيب نفسي متخصص حتى يمكن ان تتحسن حالتك ان شاء الله

تعليقات الزائرين

زائر زائر

سلام عليكم نفس السبب بالاضافه الى التلعثم واحساسي انى اتصرفت غلط او مش مرتب ومنسق فى كلامى وبحس انى مندفع

icon 14 سبتمبر 2023