الم و حرقان بعد عمليه تركيب شريحه و مسامير

icon 26 يونيو 2022
عملت عمليه تركيب شريحه و مسامير من اسبوع و فى وجع و حرقان و ورم فى رجلى هل ده طبيعى وهل لازم اغير على الجرح ولا لا و هقدر امشي بصوره طبيعيه امتى

الملفات المرفقة:

69C7B12B-628D-4EA7-BC40-5790B7E1E61A

إجابات الأطباء على السؤال

بسم الله الرحمن الرحيم الأعراض دي طبيعية بعد العملية مسألة أغير على الجراح ولا لأ يعتمد على الطبيب المعالج أكيد هو مدي تعليمات وحسب إذا كان فيه جبس ولا مفيش جبس وإذا كان بيفضل إنه يبقى جرح مقفول في بعض الأطباء بيفضلو إن الجرح مقفول لغاية فك الغرز مرة وحدة وميتشلش إلا إذا كان الغيار ناشع وبعض الأطباء يحب إنه يغير وبصورة منتظمة على فترات منتظمة فالأمر يرجع إلى الطبيب المعالج أما بالنسبة أقدر أدوس على رجلي إيمتى الكسر عظمة الشذية من الكسور البسيطة وسهلة إلتئام في غضون 6 ست أسابيع ولكن المشي عليها يييتطلب إنه تلتئم العظمة أولاً فإذا كان في غضون ست أسابيع ممكن إنه تبدئي بإنك تدوسي على رجلك دوس جزئي أو ضغط جزئي كأن يكون بمساعدة عصا مثلاً أو عكاز وإذا إلتأمت تماماً تتستطيعي أن تضغطي على القدمم بصورة طبيعية وفي كل الأحوال يرجع الأمر إلى مدى تحملك للألم ولكن بعد ظهور كلس أو علامات إلتئام العظم شكراً

الدكتور عادل جمعه
جراحة العظام والمفاصل

بسم الله الرحمن الرحيم الأعراض دي طبيعية بعد العملية مسألة أغير على الجراح ولا لأ يعتمد على الطبيب المعالج أكيد هو مدي تعليمات وحسب إذا كان فيه جبس ولا مفيش جبس وإذا كان بيفضل إنه يبقى جرح مقفول في بعض الأطباء بيفضلو إن الجرح مقفول لغاية فك الغرز مرة وحدة وميتشلش إلا إذا كان الغيار ناشع وبعض الأطباء يحب إنه يغير وبصورة منتظمة على فترات منتظمة فالأمر يرجع إلى الطبيب المعالج أما بالنسبة أقدر أدوس على رجلي إيمتى الكسر عظمة الشذية من الكسور البسيطة وسهلة إلتئام في غضون 6 ست أسابيع ولكن المشي عليها يييتطلب إنه تلتئم العظمة أولاً فإذا كان في غضون ست أسابيع ممكن إنه تبدئي بإنك تدوسي على رجلك دوس جزئي أو ضغط جزئي كأن يكون بمساعدة عصا مثلاً أو عكاز وإذا إلتأمت تماماً تتستطيعي أن تضغطي على القدمم بصورة طبيعية وفي كل الأحوال يرجع الأمر إلى مدى تحملك للألم ولكن بعد ظهور كلس أو علامات إلتئام العظم شكراً

تعليقات الزائرين

yasmen Almosaa yasmen Almosaa

هل يجب انتظار الكسر يلتئم بعد عملية تركيب شرائح ومسامير لكسر اسفل الفخد لبدء المشي عليها او بقدر حملنا وزن خفيف بعد شهر من العملية

icon 1 نوفمبر 2023