ى عن ابنى هو عنده سنين وشهور كان مولود كيلو فى اول يوم من التاسع بسبب

icon 28 أغسطس 2013
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته اولا سؤالى عن ابنى هو عنده4 سنين و3شهور كان مولود 2كيلو فى اول يوم من التاسع بسبب نزول الماء ----حاليا وزنه 14.600وطوله100 امبارح عملته تحليل دم والحمد لله طلع تمام ماعدا نقص فى فيتامين(د)والدكتور كتبله فاتح للشهيةاسمه mosegor-pizotifenو فيتامين pediavitوعمله مزرعة للبول لان ريحة البول عنده نفاذة اوى ولسه النتيجة مش طلعت هل وزنه وطوله لعمره مناسب

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور تيسير الزعبي
أطفال وحديثي الولادة
معدل الوزن فى هذه السن هو 14كغم-20 كغم .يدل هذا انه فى الحد الادنى للوزن.الطول بين 97 سم -110 سم وكذلك الطول وهذا يغنى ان القياسين فى الحد الادنى ومعادلات بعض.ربما ان هنالك التهاب مجاري بوليه يجعل شهيته للاكل قليله .بعد المعالجه يعود كل شئ جيد
الدكتور شيار باسم صادق جبر
طب أطفال
نعم وزنه و طوله مناسبان ، الوزن على الحد الادنى و لكنه ضمن الطبيعي