عنده سنوات وشهرين بيشتكي من الم في رجليه بيجييله وهو نايم علي فترات مت

icon 22 ديسمبر 2012
ابني عنده 3 سنوات وشهرين بيشتكي من الم في رجليه بيجييله وهو نايم علي فترات متباعده عملتله تحاليل CRP طلع 12 ASOT طلع صفروسرعة الترسيب طلع 11 بعد ساعه و29 بعد ساعتين وعملتله صوره دم النسب فيه طبيعيهالدكتوره قالت التحاليل كويسه ومعندوش حاجه وكنت بعت صوره من التحاليل لدكتور قال انه عنده روماتيد وانا مش عارفه اصدق مين فهل في تحاليل تانيه المفروض اعملها وهل ال CRP نتيجته دي تشير لروماتيد فعلا ودكتور في أي تخصص المفروض اعرض ابني عليه ارجوكم افيدوني

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور محمد طاهر برغوث
طب أطفال
د محمد طاهر برغوت استشاري اطفال الحاله بسيطه جدا فيه حاله طبيه كده الام شديده بالرجل وباليل فقط وفترات متباعده وينصح باعطاء اي مسكن بروفين او غيره اما حمي روماتيزميه وكده اطلاقا لانها لازم تكون مفاصل ومستمره ايام حتي مع العلاج واحمرار وتورم بالمفاصل الكبيره
الدكتور احمد سعدان معارج
طب أطفال
يجب معرفة ما اذا كان مكان الألم الذي يشتكي منه الطفل في العضلات أم في المفاصل ..وهل هناك احمرار أو تورم حول أي مفصل أم لا ....وهل الألم يأتي مساءا فقط أم صباحا أم بصفة مستمرة .....أولا التحاليل اللي حضرتك ذكرتيها لا تكفي لتشخيص الروماتويد .....فالروماتويد غالبا ما يصيب المفاصل الصغيرة في اليدين وغالبا ما يكون الألم وتيبس تلك المفاصل في الصباح بعد الاستيقاظ من النوم وتقل تدريجيا .....أما في حالتك هذه فلا بد أن نعرف ايضا هلطفلك كان مصاب بالتهاب في الحلق أو نزلة برد منذ أسبوعين تقريبا أم لا ....فأحيانا يحدث نوع من الألم بالمفاصل بعد الإصابة بالتهاب الحلق وان كانت غير مشهورة في هذا العمر الصغير...
الدكتور تيسير الزعبي
أطفال وحديثي الولادة
ربما هذا شد عضلى.حيث ان طفل فى مثل سن يبقى طول النهار يلعب.وعندما ينام يحدث ارخاء فى العضلات وتقلص مما يؤدي للام .لذلك مسكن خفيف يعود كل شى لحاله.

تعليقات الزائرين

زائر زائر

أنا كمان فعلًا عندي نفس المشكله مع بنتي نفس السن تقريبًا وأخوها بس هو عنده 6 سنين وأنا خايفه لإني كان عندي روماتيزم وأنا صغيرة وكنت باخد حقن البنسيلين فخايفه يكونوا لا قدر اللَّه يورثوه مني

icon 17 نوفمبر 2022