كميه الحليب الذى يجب يشربه الطفل فى تانيه من عمره

icon 23 ديسمبر 2012
كميه الحليب الذى يجب يشربه الطفل فى سنه تانيه من عمره ؟

إجابات الأطباء على السؤال

د. شاكر الشهابي
طب أطفال
معدل وسطي نصف لتر تقريبا
الدكتور مصطفى عمر ابو بكر
طب أطفال
كمية اللبن غير محددة ولكن لو استطعتى اعطاءة مرتين لبن يوميا يكون كويس لية لأن الطفل فى السنة الأولى من العمر بيزيد فى الوزن 3 أضعاف الوزن يعنى يكتسب حوالى 6 كيلوا ثم بعد السنة الأولى تكون الزيادة حوالى 2 ك أو 2ك ونصف ولذلك الزيادة بتكون قليلة بمعنى ان أكل الطفل أصلا قليل وبيسموة نأنأة يعنى يأخذ ملعقة أو القليل من الأكل ولا يأكل وجبة ودى بيمشى مع الزيادة فى الوزن ولذلك اللبن مهم
الدكتور تيسير الزعبي
أطفال وحديثي الولادة
لايوجد كمبه محدده لشرب الحليب.فأذا كان اكله جيد ومتنوع كوب واحد يكفي.لانه زياده الحليب ممكن ان تؤثر على الاكل بشكل عام