ابنتى الولاده بترجع اللبن بس كان وزنها بيذيد طبيعى هى كان وزنها تالت ي

icon 25 فبراير 2015
ابنتى منذ الولاده بترجع اللبن بس كان وزنها بيذيد طبيعى هى كان وزنها تالت يوم بعد الولاده ٣,٢٠٠ كجم ولما تمت التالت شهور وزنها اصبح ٧ كجم ودلوقتى هى عنها تالت شهور وأسبوعين ووزنها كما هو ٧كجم ومازالت ترجع اللبن مع وجود استرجاع بعد الرضاعة داءما بس كنت بديها ال dentinox كانت بتهدى عليه وكان بيقل الحزء كمان لانها كانت بتحزء كتير ولما بطلت اديها ال dentinox. رجع تانى الترجيع والحزء والاسترجاع فهل ده عادى ولا لا وكمان هى منذ الولاده البراز بتاعها ساءل ده برضو عادى؟

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور ازاد عبدالجبار حليم المزوري
طب أطفال
التراجع يحتاج الى العلاج اذا اثرت على الحالة الصحية للطفل من الوزن و النوم و الاكل و الگحة !! لذا انصح بإعطاء الطفل الحليب كميات قليلة و لكن مرات اكثر و وضع الطفل على سرير مع رفع الراس و الظهر ٤٥ درجة .. في حال عدم الاستفادة انصح بإجراء أشعة ملونة للمعدة و اجراء فحص الادرار
الدكتور عمر حمدان
طب أطفال
هل ترضع لبن الام ام صناعي-ان كان صناعي الافضل تجزئ الرضعه ىليلا ىليلا--الرضاعه بهدوء وتربت على ظهرها برفق لاخراج الهواء من المعده--لاتستعجلي بالارضاع- البراز متوسط ممكن من الدواء=الوزن لايزال مقبول- لاتعطيها الاعشاب ونحوها-راقبي وزنها واكتبيه وعند زيارة طبيبها يفحصها ويتصرف=لا تقلقي ابدا