الانيميا فقر دم بنسبة 7٪

icon 1 يناير 2023
نسبة الانيميا ٧ باخد حديد ترتفع ل٩ وتنزل تانى ل٧

إجابات الأطباء على السؤال

د. وسيم فاضل التميمي
طب عام
يجب التحري عن الاسباب  فحص مخزون الحديد صورة الدم  فحص b12  AND FOLIC فحص تحلل كريات الدم ترحيل الدم في حالات الوراثية الخبقية  التأكد من تعويض الثايروكسين سليم ام يحتاج الى زيادة لانها احد الاسباب للكشف عن السبب  ارسال التحاليل المتوفرة للدقة في الاجابة

تعليقات الزائرين

نورهان الشناوي نورهان الشناوي

انا حامل بدأت الشهر السابع من اسبوع من حوالي شهر روحت للدكتور وقاس الانيميا وقالي نازله خالص كانت ٧.٥ لازم محاليل حديد وكتبلي علي خمس محاليل كل خمس ايام علما ان المحلول كنت باخد عليه خمس امبولات حديد واتنين للحساسيه وقالي تجيلي بعد اخر محلول ب اسبوع روحت امبارح وحللي وكانت الانيما ٧.٣ نزلت عن المره اللي فاتت وقالي لازم نقل دم لان جسمي مبيستجيبش للمحاليل انا الحمدلله مبحسش ب اي ارهاق او تعب والحمل عندي تمام والبيبي كمان خايفه جدا حد يطمني لو سمحتو

icon 30 مارس 2023