رفض الرضاعه وزئير عند التبرز بقوه بدوه براز القليل جدا

icon 5 ديسمبر 2021
عندي ابني عمر ٣ أشهر ونص يرفض الرضاعه تماماً ويعتمد على حليب امه.السؤال الثاني. عند التبرز يزئر بقوه حتى يتغير وجه اربع الي خمس زائرات ولم يتبرز الا قيل جداً. وشكراً لكم

إجابات الأطباء على السؤال

السلام عليكم اولا ليه عاوز تديله لبن صناعي طالما بيرضع طبيعي وثانيا ممكن نوعية اللبن ما تكوني مناسبه للطفل ثالثا ممكن الببرونه نفسها مش مناسبه للطفل كمان وزن الطفل هام جدا أخباره ايه فيزيد كويس ولا لا وطبعا كمية البراز مهمه لان لو بيرضع كويس حيعمل كمية كبيرة بعض الأحيان الصناعيه بتعمل مشاكل عند الرضع لما ياخدوا مع الطبيعي كمان عدم تنظيم فترات الرضاعه من ساعه ونص لساعتين ده يعمل كده بقى انا انصحك لو الطفل النمو العقلي والعضلي طبيعي انك تجرب نوعية لبن صناعي تاني ولو الأم عندها حليب كويس انصحك بالرضاعة الطبيعيه لو ما فيش سبب يمنع ممكن تديله بقي ثايمثيكون قطارة كل 8 ساعات وياريت تقولي تطور الموضوع ايه وربنا يباركلك فيه

د. هشام علي
طب أطفال

السلام عليكم اولا ليه عاوز تديله لبن صناعي طالما بيرضع طبيعي وثانيا ممكن نوعية اللبن ما تكوني مناسبه للطفل ثالثا ممكن الببرونه نفسها مش مناسبه للطفل كمان وزن الطفل هام جدا أخباره ايه فيزيد كويس ولا لا وطبعا كمية البراز مهمه لان لو بيرضع كويس حيعمل كمية كبيرة بعض الأحيان الصناعيه بتعمل مشاكل عند الرضع لما ياخدوا مع الطبيعي كمان عدم تنظيم فترات الرضاعه من ساعه ونص لساعتين ده يعمل كده بقى انا انصحك لو الطفل النمو العقلي والعضلي طبيعي انك تجرب نوعية لبن صناعي تاني ولو الأم عندها حليب كويس انصحك بالرضاعة الطبيعيه لو ما فيش سبب يمنع ممكن تديله بقي ثايمثيكون قطارة كل 8 ساعات وياريت تقولي تطور الموضوع ايه وربنا يباركلك فيه