طفله ٤سنوات مصابه بالروماتيزم

icon 27 أكتوبر 2022
عندي طفله دائما تشتكي من ألم في يدها اليمنى واحيان الألم في الظهر والرجل رحت التشخيص قال الدكتور نسبة روماتيزم ٤٠٠ أعطاها مسكنات ومضادات حيويه تهدى فتره ويرجع لها الألم

إجابات الأطباء على السؤال

أولاً مفيش روماتيزم بيتاخذ له مضاد حيوي الروماتيزم لازم الأول اعملي أشاعات على ضهرها وعلى أيديها إللي بتوجعها وأعملي لها نسبة كالسيوم و تعملي شوية تحاليل إللي هي سي بي سي وسي أر بي واي اس اي ار والباقى إللي هو الروماتويد فاكتور ونشوف هل فعلاً فيه التهاب ولا لأ إنتي بتقولي الروماتيزم * ربعماية ما فيش حاجة اسمها الروماتزم ربعماية أعتقد أن قصدك الميكروب السبحي ربعماية فا بس تأكدي من الكلام لو الميكروب السبحي لأ بتاخد بنسلين طويل المدى ممكن تاخد حقنة كل شهر و بتتابع كل ستة شهور لكن لو روماتيزم روماتيزم مابياخدش مضاد حيوي ده له علاج مختلف تماماً

د. عزة الجابرى
طب أطفال

أولاً مفيش روماتيزم بيتاخذ له مضاد حيوي الروماتيزم لازم الأول اعملي أشاعات على ضهرها وعلى أيديها إللي بتوجعها وأعملي لها نسبة كالسيوم و تعملي شوية تحاليل إللي هي سي بي سي وسي أر بي واي اس اي ار والباقى إللي هو الروماتويد فاكتور ونشوف هل فعلاً فيه التهاب ولا لأ إنتي بتقولي الروماتيزم * ربعماية ما فيش حاجة اسمها الروماتزم ربعماية أعتقد أن قصدك الميكروب السبحي ربعماية فا بس تأكدي من الكلام لو الميكروب السبحي لأ بتاخد بنسلين طويل المدى ممكن تاخد حقنة كل شهر و بتتابع كل ستة شهور لكن لو روماتيزم روماتيزم مابياخدش مضاد حيوي ده له علاج مختلف تماماً