استفسار بخصوص حالة طفلي هل معه سكر ام لا بناء على تحاليله

icon 2 مايو 2020
ابني عمره تقريبا خمسة ونصف من شهرين اصابه بعض الضعف واصبح يتعرق عند ادنى مجهود يبذله ويتبول بزيادة فقمنا بعمل تحليل سكر وهو صائم عشرة ساعات فكانت النتيجة ان سكره 102وبعد ذلك قمنا بتحليل مخزون السكر فكانت النتيجة 9.5 واما تحليل الانسولين فكانت النتيجة من 2 ل3 وللعلم تحليل البول سليم بدون سكر او املاح

إجابات الأطباء على السؤال

د. محمود عبد العال
طب أطفال
نسبه السكر صائم 102 تعتبر في المعدل الطبيعي لكن السكر التراكمي 9 كدا مرتفع اعملي التحاليل مره اخري وخاصة السكر التراكمي Hba1c وابعتي النتائج للمتابعه علما بأن التحاليل السابقة للسكر التراكمي لو في معمل كويس كدا يبقي فيه سكر