طب الاطفال اسهال حليب اصطناعي حساسية

icon 27 أكتوبر 2022
رضيعة سبعة اشهر تعاني اسهال حاد ولما تشرب الحليب او تأكل تقوم مباشرة بطرحه

إجابات الأطباء على السؤال

لو اسهال حيبدو زي المية وغالباً ح يكون روتا فيروس وبعدين الترجيع فهل هي كل رضعة بترجع ولا في رضعات معينة واذا كان عندها ترجيع باستمرار واسهال لازم توديها المستشفى عشان لازم تاخذ محلول جفاف والمفروض ان هي تغير نوع اللبن اللي بتاخذه بتاخذ لبن ثاني يكون مش * يعني في نسبة اقل يقلل نسبة الترجيع وتاخذ زنك وتاخذ محلول جفاف فلازم تكشفي عليها وتشوفي لان كده ممكن يجيلها جفاف

د. عزة الجابرى
طب أطفال

لو اسهال حيبدو زي المية وغالباً ح يكون روتا فيروس وبعدين الترجيع فهل هي كل رضعة بترجع ولا في رضعات معينة واذا كان عندها ترجيع باستمرار واسهال لازم توديها المستشفى عشان لازم تاخذ محلول جفاف والمفروض ان هي تغير نوع اللبن اللي بتاخذه بتاخذ لبن ثاني يكون مش * يعني في نسبة اقل يقلل نسبة الترجيع وتاخذ زنك وتاخذ محلول جفاف فلازم تكشفي عليها وتشوفي لان كده ممكن يجيلها جفاف