انا بنتى عندها ونصف كانت تنام معانا انا ووالدها فى غرفة النوم بس انا ل

icon 8 نوفمبر 2015
انا بنتى عندها سنة ونصف كانت تنام معانا انا ووالدها فى غرفة النوم بس انا لما كملت سنة حبيت انى ارتاح شوية واعودها تنام من غيرطبطبة ولا فى حضنى ولا كدة كنت ادخلها تنام واجلس جنب السرير وشوىة شوية ابعد ابعد لحد ماخرجت من الغرفة وبعدين صارت تنام وحدها بس معانا على السرير بس بقالها كام يوم كدة بتبكى بكاء شديد وتحضنى وحاسة انها مش راضية تنام لوحدها من تانى كل اما اقول يلا ننام تبكى مش عارفة مالها اعمل اية دلونى ولكم جزيل الشكر

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور عزالدين كم الماز
طب أطفال
حالات نوب الغضب واضطراب المزاج الطارئ والعناد شائعة Tantrum عند الاطفال بهذا العمر. هل هنالك تغيرات جديدة طرأت في جو البيت من شجار زوجي او تغيير في أثاث المنزل؟. عليك بالاستمرار في اعطائها الحب وابقي هادئة معها واسلوبك بالتعامل معها يبدو جيد وقد تكون الحالة مؤقتة.
الدكتور خالد قريب
طب أطفال
طمأنتها وتعويدها تدريجياً على النوم لوحدها هو أفضل حل حتى لو اخذ الموضوع وقتاً
طاقم الطبي
قد تكون شاهدت منظرا لا يتناسب مع عمرها اومخيفا كالكرتون ونحوه--لا مانع من النوم جنبها احيانا واشعارها بالعاطفه واعطائها الثقه انك بجانبها وتعرفي على الاشياء التى تزعجها وبينى لها عمليا انها لا تضرها-بالتدريج ونوري المكان بقدر الامكان وبالتدريج سيتحسن الوضع-وهو امر شائع لاخوف منه