بلع بطارية ساعة صغيره ساعدوني كيف اتصرف

icon 25 يوليو 2015
السلام عليكم طفلي بلع بطارية ساعة صغيره ساعدوني كيف اتصرف

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور منذر محمد يوسف ابوسرية
طب أطفال
من الافضل التوجه للمستشفى لتأكيد التشخيص وعدم اهمال الموضوع لأن البطارية قد تحدث مضاعفات مثل التقرحات و النزيف و الانسداد المعوي ( يتعلق بحجم البطارية) يجب تصوير أشعة للبطن و في حال عدم وجود اي مضاعفات لن يكون هنالك تدخل طبي و ان وجدت مضاعفات سيتم ازالتها بالمنظار ( حسب مكان وجودها) يجب اعطائه وجبات منتظمة و غنية بالألياف مثل الخيار و متابعة براز الطفل للتأكد من اخراجها ممكن ان تحدث المضاعفات بعد ساعات
الدكتور شيار باسم صادق جبر
طب أطفال
توجه الى الطوارئ فورا

تعليقات الزائرين

زائر زائر

لو سمحتوا ابني ادلقت عليه كوبايه شاي سخنه وروحت الصيدليه اداني كريم ميبو ومحلول وسيتال خافض للحراره اول يوم كانت بطنه كلها حروقه ع خفيف بزرقان وفيه دايرتين كبار ف بطنه حرق مع نهارده فيهم واحده جايبه دم والحرق التاني الجلده بتاعته بعد نشفت طريت واشرت وبتنزل دم برضه ايه الاجراءات اللي المفروض اتخذها وايه اللي اجيبه للحرق عشان ميعلمش ويخف بعد اد ايه مع العلم انه موجوع جدا منه عمرة سنه

icon 5 يونيو 2021