المنظفات واثرها على الحامل

icon 14 أكتوبر 2020
السلام عليكم دكتور انا حامل فى الشهر السادس واستخدمت منظف خاص للبوتجازات وحطيته على ازاز الفرن من الداخل وبعدها نسيت امسح المنظف وشغلت الفرن وحطيت اكل يتسخن فيه هل المنظف ممكن يكون تفاعل مع سخونية البوتجاز واثر عالاكل هل كده خطورة على الجنين لانى نسيت امسح الازاز للاسف ومن وقتها وانا قلقانة جدا

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور جمال ماضي
نسائية وتوليد
إذا كان الأكل الذي سخنتيه مغطي فلا ضرر علي الأكل وعليك وعلي الجنين ثم إن معظم السوائل التي تنظف البوتاجاز سريعة التطاير ماعدا الكلور