اصاب والدي المرض الخبيثه الرجاء من سيادتكم افادتي بالعلاج الامثل

icon 13 يوليو 2022
نتيجة العينه ما بعد استئصال المثانه الرجاء الإفادة بالعلاج المناسب وهل الاستصال كان الحال الامثل ام العلاج الإشعاعي وما هي عدد الجلسات المطلوبة لعلاج الحاله شكرا مقدما

الملفات المرفقة:

٢٠٢٢٠٧٠٥_٢٣٣٥٤٧ ٢٠٢٢٠٧٠٥_٢٣٣٥٣٤

إجابات الأطباء على السؤال

سلام عليكم أنا الدكتور طارق عزيز إحنا بطلنا في العالم كله نشيل المثانة وكدا احنا عادةً سرطان المثانة أنا ببدأ إن انا أحقن الدوا في المثانة محدد بيقتل السرطان أو لو في حاجة آه صعبة بنعمل حاجة اسمها ميتاجينومكس اللي هيا بناخد خلية سرطان ونجوزها خلايا جذعية السؤال اللي بقى أنا عايز أعرف إجابته منك إنت شايف * إنه هو عملوله عملية تاعت استئصال المثانة صح طيب الاستئصال دا انتهى بإنه عملوا مثانة جديدة يتبول من تحت ولا خلعوا المثانة خالص وخلوه يتبول من الجنب واعتقد انه لو الأرقام اللي أنا حبعتهالك دي يبقى واتس أحسن

الدكتور طارق عزيز
جراحة الكلى والمسالك البولية والذكورة والعقم

سلام عليكم أنا الدكتور طارق عزيز إحنا بطلنا في العالم كله نشيل المثانة وكدا احنا عادةً سرطان المثانة أنا ببدأ إن انا أحقن الدوا في المثانة محدد بيقتل السرطان أو لو في حاجة آه صعبة بنعمل حاجة اسمها ميتاجينومكس اللي هيا بناخد خلية سرطان ونجوزها خلايا جذعية السؤال اللي بقى أنا عايز أعرف إجابته منك إنت شايف * إنه هو عملوله عملية تاعت استئصال المثانة صح طيب الاستئصال دا انتهى بإنه عملوا مثانة جديدة يتبول من تحت ولا خلعوا المثانة خالص وخلوه يتبول من الجنب واعتقد انه لو الأرقام اللي أنا حبعتهالك دي يبقى واتس أحسن

تعليقات الطبيب على السؤال
الدكتور طارق عزيز

جراحة الكلى والمسالك البولية والذكورة والعقم

واضح من الاشعة انة تم استئصال المثانة مع الغدد الليمفاوية؟ صح؟
icon 9 أكتوبر 2016