دواء مالتوفير لرضيع ذو 4 اشهر

icon 24 نوفمبر 2021
قمت بعمل تحليل للدم لرضيعي فوجدت ان لديه فقر دم لذا اعطاني الطبيب دواء مالتوفير لمدة ٣ اشهر . و انا خفت على رضيعي من مضاعفات الدواء فقررت عدم إعطاءه له .هل يمكن ان يتعافى صغيري عندما يبدأفي الاكل و يعوض نقص الحديد بالاكل ؟ و هل هناك ضرر من عدم إعطائه له؟ و جزاكم الله خيرا

إجابات الأطباء على السؤال

د. هشام علي
طب أطفال
لازم تعرفي أنه في العمر ده بيحصل حاجه اسمها انيميا فسيولوجيةنسبة الهيموجلوبين بتقل عند الرضع في حوالي الشهر التالتويرجع تاني يزيد في بعض الأطفال لو نسبة الهيموجلوبين 11فيما أقل الافضل أنه ياخد حاجه لدى شهر او اكتر لمساعدته لكن لو الطف كويس والام أثناء الحمل ما كانش عندها  انيميا ممكن يتحسن لوحده وخاصة لو الام صحتها كويسه وبترضع طبيعي لكن لو عايزه عديله حاجه ممكن اكياس برافوتين  كيس يوميا لمده شهر
د. اميمة الزاهر
طب أطفال
تأكدي من مخزون الحديد قبل البدء في العلاج اذ ليس من الشائع نقصه في هذا العمر