صراخ وقيء الطفل الرضيع

icon 9 فبراير 2021
عندي طفلة شهرين بكاء مستمر وترجيع دائم بمخاط ابيض "ليس قشط" بعد الرضاعة ويكون الترجيع مستمر و أحيانا ترفض الرضاعة البكاء سواء رضاعة طبيعية او لبن صناعي فما العلاج المناسب. بتاخد حاليا علاج بيبي ريست و اكوا بلاس وكانت قبل كده بتاخد ترايتون وسيميديل لانها قبل كده كانت بتعاني من التقلصات

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور محمد محمود يونس
طب أطفال
اولا صراخ الطفل الرضيع مصحوبا بترجيع قد يكون بسيطا شريطة ان يكون نمو وتطور الطفل سليما ومناسبا للمعدلات الطبيعيه ... أما في حالة عدم زيادة الوزن بالشكل الكافي فقد يكون نتيجة ارتجاع بالمرئ او نوع من حساسية الالبان ولذلك يجب التأكد من نمو الطفل بالشكل المناسب