ابني 3 سنين بيقول كلمات مش مفهومه او حروفها مبدوله لاكن بيقول كلام مفهوم برضه اوديه تخاطب ولا استني ؟

icon 19 يناير 2019
ابني 3 سنين بيقول كلمات مش مفهومه او حروفها مبدوله لاكن بيقول كلام مفهوم برضه اوديه تخاطب ولا استني ؟

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتورة ولاء علي
امراض الدم والاورام
اهم حاجه في الأول تطمني عل السمع والفهم .يعني هل يسمعك لما تتكلمي معاه وثانيا هل بيفهم الطلب وينفذه .يعني مثلا اطلبي منه إحضار كوب ماء او اي شى متعارف عليه بالنسبه له .اذا كان كويس من الناحية دي يفضل أيضا يتعمل له مقياس سمع وتحديد نسبه الذكاء .اذا كانت الامور تمام يبقى فقط محتاج يروح حضانه ويختلط بأطفال وتبعديه عن التليفزيون والتليفون