التهاب رئوي لحديث ولاده

icon 17 مايو 2023
ابني دخل الحضانه من يوم الولاده انا والده 13 يوم في التاسع سبب التهاب رئوي وزرقان عملني ايكو على القلب طلع فيه ثقب اقل واحد مللي ضغط شريان رئوي وهو على الاكسجين الصناعي والمفروض ان في تحسن في تحليل الغازات اليوم حطوا له قسطره مركزيه عايزه اعرف الزرقان من ايه والقسطره المركزيه معناها في تاخر في حاله

إجابات الأطباء على السؤال

د. علي ال عباس
طب أطفال
الزرقان يكون بسبب نقص في الأكسجين الموصل للخلايا. يحدث بعدت اسباب. اما بالنسبة للقصدرة المركزيه فضروريه في حال وجود الطفل في قسم العنايه المركزه لحديثي الولاده لإعطاء الادويه و التغذيه اللازمه عن طريق شريان كبير بالحجم