انا عندى مشكله تسااقط الشعر من اكتر من بسبب نفسي وبسبب انيميا ومن شهور

icon 7 فبراير 2013
السلام عليكم - انا عندى مشكله تسااقط الشعر من اكتر من سنه بسبب نفسي وبسبب انيميا - ومن 3 شهور بتعالج عند دكتور واخدت فيتامين وزنك و هيرجين للشعر و تيتان و تريس و الحمد لله بدات اعالج الانيميا بالعسل و الجرجير والتفااح- وبرضو شعري بيقع

إجابات الأطباء على السؤال

د. حكمت فريحات
طب عام
لا يوجد علاج سحري لتسافط الشعر، ولكن هناك اجراءات تفيد في تقوية الشعر وتأخير تساقطه يعطى المريض كبسولة زد-- سبان، وكبسولة سنتروم أو Novophane مفيد جدا لنمو الشعر ودهن الرأس بمجلول مينوكسيديل2% أو4% وهناك دواء جديد اسمه فنيسترادعلى شكل حبوب ويعطى للرجال فقط ولا يعطى للنساء وهناك دواء بنتوجار مفيد جدا لشعر النساء، ودواء فيفسكال Viviscal حبوب حصلت على الميداليه الذهبية فى علاج الشعر واخترعت السورية هناء الوتار دواء جديدا اسمه أناجٍن Anagn من شأنه معالجة الصلع ويعيدالتوازن الطبيعي للشعر ويحد من تساقطه كما أنه يُخفف من الإفراز الدهني ويفيد في تخفيف الحكة والقشرة في المنطقة المعالجة