هل من الممكن الافادة عن النتيجة ؟ تم عمل موجات فوق صوتية دوبلر ملون و كانت النتيجة : Normal LV dimension & systolic function with estimated EF 55% by M mode & by 2D eyeballing . Impaired LV diastolic function . Query posteroseptal hypokinesia. Mild mitral valve proplapse with trivial MR. Normal AV with normal systolic flow and no aortic regurgitation. Normal PV morpology with pulmonary acceleration time = 117 msec. Normal TV morpology and flow. Normal RV size with good RV function. NO visible interacardiac masses or thrombi by TTE. Normal pericardium with no pericardial effusion.

icon 14 مايو 2013
هل من الممكن الافادة عن النتيجة ؟ تم عمل موجات فوق صوتية دوبلر ملون و كانت النتيجة : Normal LV dimension & systolic function with estimated EF 55% by M mode & by 2D eyeballing . Impaired LV diastolic function . Query posteroseptal hypokinesia. Mild mitral valve proplapse with trivial MR. Normal AV with normal systolic flow and no aortic regurgitation. Normal PV morpology with pulmonary acceleration time = 117 msec. Normal TV morpology and flow. Normal RV size with good RV function. NO visible interacardiac masses or thrombi by TTE. Normal pericardium with no pericardial effusion.

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور انور سالم العواودة
القلب والاوعية الدموية
النتيجة جيدة وتهدل الصمام الميترالي بسيط ولا يستوجب أي علاج ولا يسبب مشاكل صحية تذكر