عملية جراحية للاذن ترقيع طبلة

icon 27 أغسطس 2019
ينفع اعمل عملية ترقيع طبلة اذن من غير علاج الصديد و ينشف اصل عملت مزرعة مرات كتير عشان تتعالج و للاسف مفيش اى تحسن و الدكتور قالى لازم عملية و سؤالى ينفع اعملها و الصديد منشفش

إجابات الأطباء على السؤال

د. الغريب عبدالواحد
الأنف والاذن والحنجرة
اذا كانت عملية ترقيع فقط لازم ولابد من اختفاء الصيد تماما ولمدة لاتقل عن شهر حتى لايفشل العملية اما اذا كانت ترقيع مع استئصال النتوء الحلمى خلف الاذن يمكن عدم انتظار اختفاء الصديد لان هناك صديد يملا النتوء الحلمى خلف الاذن
تعليقات الطبيب على السؤال
د. الغريب عبدالواحد

الأنف والاذن والحنجرة

ويفضل عمل اشعة مقطعية على الاذن قبل العملية حتى نقيم حالة النتوء الحلمى
icon 5 أغسطس 2019

تعليقات الزائرين

احمد عبدربه الدهمشي احمد عبدربه الدهمشي

انا قالي الدكتور لازم اعمل فحص مزرعه صديد كم مدت الفحص حتى يطلع :

icon 25 أكتوبر 2022