لدي ماء خلف طبلة الاذن ارتشاح وصرف لي ال مضادات حيوية لاكن لم تاتي بنت

icon 29 ديسمبر 2015
السلام عليكم : لدي ماء خلف طبلة الاذن (ارتشاح) وصرف لي الدكتور مضادات حيوية لاكن لم تاتي بنتيجة تذكر هل التدخل الجراحي هو الحل وهل العملية خطيرة ؟ وهل هي مكلفة ؟

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور موفق محمد محمد
الأنف والاذن والحنجرة
إذا كان هناك انصباب اذن وسطى او ما يسموه ارتشاح طبلة لمدة ثلاث شهور لم تزول مع العلاج يجب إجراء العملية ووضع انبوب تهوية في الاذن وهي عملية بسيطة

تعليقات الزائرين

زائر زائر

ابني ٤ سنين ونص فجأة اكتشفت ان سمعه قل كشف عند دكتور قال اللوز واللحميه متضخمين وفيه ترشيح مياه علة طبلة الاذن وكتب علاج وطلب خامس يوم من العلاج مقياس سمع وظهر فيه ان المياه ما قلت خالص ولا نشفت والسمع قليل الدكتور قال لازم باسرع وقت يعمل شق في طبله الاذن وانابيب شفط وتركيب هوايات للطفل رحنا لدكتور تاني قال هنشيل اللوز واللحميه فقط والمياه هتنشف لوحدها مع مرور الوقت سؤالي هنا هل مده العلاج اللي هي 5 ايام كافيه لتنشيف المياه دي ولا لازم يمشي على علاج اقل وقت ٣ شهور ؟ولو انتظرنا فيه خطورة ولا لا؟

icon 7 مارس 2024