تقطير البول عند الانتهاء من التبول

icon 26 أكتوبر 2021
هل فحص البول كافي لمعرفة اذا البروستاتا او المثانة تعاني من التهاب او مشكلة ما ؟ (المشكلة هي تقطير البول عند الانتهاء من التبول، مع شعور ان هناك كمية من البول لا تزال عالقة)

إجابات الأطباء على السؤال

د. امل مصطفى عيد
طب عام
لا ممكن تحتاج اشعه تلفزيونيه علي البروستاتا والمتانه البوليه وتحليل PSAادا كان العمر كبير او في تازيخ عائلي بامراض البروستاتا البول بيبين لو في التهابات ممكن تعمل تقطع وحرقه اعمل تحليل بول الاول بس
الدكتور تامر المسلاتي
جراحة الكلى والمسالك البولية والذكورة والعقم
تقطير البول لفترة طويلة بعد التبول يعني انه هناك انسداد بمجري البول او كيس جانبي بمجري البولممكن يحدث في حالات تضخم البروستاتا او ضيق مجري البول او زي ما قلنا فيه كيس جانبي بمجري البول يتخزن في البول و يخرج تدريجيابحاجة لاجراء جهاز موجات فوق صوتية علي الكلي و المثانة و البروستاتا و حساب كمية البول قبل و بعد التبول و عمل تحليل بول و تحليل بروستاتا