معرفة نتيجة التحليل تم عملة على الخصيتين testes are of normal size sha

icon 16 فبراير 2012
ارجو معرفة نتيجة هذا التحليل تم عملة على الخصيتين testes are of normal size & shape with normal echogenicity and focal lesions or calcification rt testis is : 5 cmx 2.1 cm lt testis is : 4.7 cmx 1.9 cm - both epididymes are free U/S with no focal lesions, calcifications or cysts. - no spermatocele or hydrocycle -maximum caliber of veine of RT pampiniform plexus is 2.8mm & that of LT side veins is 3mm being dilated & tortuous with retrograde flow on color doppler grade II bilaterally . -a minimal rim of fluid is seen around both testicles but not considered as hydrocele ( normal variant ) impression: bilateral moderate varicocele

إجابات الأطباء على السؤال

طاقم الطبي
بالنسبه للانجاب فبامكانك عمل تحليل للسائل المنوي ومعرفة خصائصه فان كان ضعيفا فان العمليه تصبح ضروريه ...
طاقم الطبي
هذا يعني وجود دوالي بسيطه على الخصيتين.......