عندى احساس مستمر انى عايز ادخل الحمام واحساس اخر ان نظر قطرات بول ولكن عند دخولى الحمام لما ارى اى شىء ولم اتبول غير قطرات بسيطة ياريت الافادة دا اية بالظبط

icon 20 أكتوبر 2011
عندى احساس مستمر انى عايز ادخل الحمام واحساس اخر ان نظر قطرات بول ولكن عند دخولى الحمام لما ارى اى شىء ولم اتبول غير قطرات بسيطة ياريت الافادة دا اية بالظبط

إجابات الأطباء على السؤال

طاقم الطبي
يحدث التبول المتكرر بسبب مشكلة تصيب السبيل البولي غالباً. حيث يتضمن السبيل البولي كلاً من الكليتين و الأنابيب التي تصل الكليتين بالمثانة (الحالبين ureters), و المثانة, و الأنبوب الذي يخرج من المثانة و يخرج عن طريقه البول إلى خارج الجسم (الإحليل urethra). تتضمن العوامل التي تنتج عن التبول المتكرر ما يلي: • الالتهابات أو الأمراض أو الإصابات. • تغيرات في النسيج العضلي أو العصبي أو غيرها من الأنسجة مما يؤثر على وظيفة المثانة و إنتاج البول. • بعض معالجات السرطان. • الأدوية أو المشروبات التي تزيد إنتاج البول. تتضمن الأمراض أو الحالات الصحية و غيرها من العوامل التي تسبب التبول المتكرر ما يلي: • سرطان المثانة (Bladder cancer) • الحصيات المثانية (Bladder stones). • القيلة المثانية (Cystocele). • البيلة التفهة (عند مرضى السكري Diabetes insipidus). • المدرّات (Diuretics). • التناول المفرط للكحول أو الكافيين (Excess consumption of alcohol or caffeine). • التهاب المثانة الخلالي (Interstitial cystitis). • التهاب الكلية (Kidney infection). • فرط نشاط المثانة (Overactive bladder). • ضخامة البروستات (Prostate gland enlargement). • التهاب البروستات (Prostatitis). • المعالجة الشعاعية الموجهة إلى الحوض أو أسفل البطن (Radiation treatment). • السكري من النمط الأول (Type 1 diabetes). • السكري من النمط الثاني (Type 2 diabetes). • سلس البول (Urinary incontinence). • التهابات السبيل البولي (Urinary tract infection). # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z + مجموعات التحاليل A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z قدم الثناء علانية، و وجه الانتقاد سراَ و بهدوء

تعليقات الزائرين

Hamo Gamel Hamo Gamel

انا كل شوية عايز اعمل بول لكني ما اقدرش امسك نفسي

icon 29 أكتوبر 2022
س س

لو سمحتي نا عندي 15سنه وبدخل الحمام بعمل بول بحرقان واخرج واعوز ادخل تاني وبعمل نقط وبقعد كتير في الحمام بسبب كده بجد مش عارفه اعيش طبيعيه ولا اصلي لجد متعذبه بسبب الحاجه دي ياريت حل

icon 12 مارس 2023