زوجتي لديها حصى عد ٢ في الكلية واحد وفي قناة الحالب واحدوحجمه ٤ملم وتعاني منذ ٨ ايام وجع مستمر وغثيان واستفراغ وكم مدة نزول الحصوة من الحالب وشكرا

icon 10 أكتوبر 2015
زوجتي لديها حصى عد ٢ في الكلية واحد وفي قناة الحالب واحدوحجمه ٤ملم وتعاني منذ ٨ ايام وجع مستمر وغثيان واستفراغ وكم مدة نزول الحصوة من الحالب وشكرا

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور ايهاب عجايبى
جراحة الكلى والمسالك البولية والذكورة والعقم
علاج حصوات الكلى والحالب يعتمد على -حجم الحصوه لو اقل من 7 مم........ هو علاج تحفظى لحد 10-15 يوم بدون وجود التهابات او ضغط شديد على الكلى -تكرار المغص الكلوى لو الم محتمل والضغط على الكلى بسيط انتظرى 15 يوم واعيدى الاشعه ان لم تنزل ستحتاجين الى تدخل على حسب مكان الحصوه فى اعلى او اسفل الحالب لو الم شديد كما فى حاله زوجتك او انتفاخ الكلى شديد...........تدخل بالتفتيت او المنظار