اشعه دوبلر على الخصيتين لقد قمت بعمل اشعه دوبلر على الخصيتين نظرا لوجو

icon 11 يونيو 2010
12 اشعه دوبلر على الخصيتين لقد قمت بعمل اشعه دوبلر على الخصيتين نظرا لوجود دوالى والام شديده بالخصيتين ارجو منكم شرح تقريرالاشعه وما اذا كان يوجد ضمور بالخصيه وهل لا بد من عمل جراحه للدوالى بالخصيتين ام لا وهذ هو التقرير report gray-scal and color flow imaging of the scrotum revealed; gray-scale Left testis and epididymis; are of average size and homogenous texture with no focal lesions could be noted. right testis and epididymis; are of average size and homogenous texture with no focal lesions could be noted left pampinform venous plexus;presenting moderate dilatation of theveins where the maximamum diametre of the cross section of themost dilated vein posterior to the left testis measures about 3.1 mm during rest and 3.4mm at straining. left pampinform venous plexus;presenting normal caliber of he veins where the maximum diametre of the coss section of most prominent vein posterior to te right testis measures about 1.9mm during rest and 1.9mm at straining. .no hydrocele. color flow and pectral analysis .left pampinform venos plexus;exhibit posiive reflux on straining where the duration of the reflux measuring about 2sec. .right pampinform venos plexus;exhibt no reflux on straining. testicular arteries;appears patent with normal color flow and wavefom. opinion; .grade ll refluxing left varicocele normal both tests and epididymis

إجابات الأطباء على السؤال

طاقم الطبي
لا يوجد ضمور باي من الخصيتين يوجد عندك دوالي على الخصيه اليسرى يجب ازالتها

تعليقات الزائرين

زائر زائر

ارتفاع fish من الدوالي صرلي متزوج 15 سنه من احد من الدكاتره قلي العله من الدوالي اذا عملت عملية الدوالي انجب يعني دكتور

icon 5 مايو 2020