وخز وتنميل بالاطراف هل هو سبب نفسي طبيعي ام مرضي

icon 8 سبتمبر 2020
اعاني من اسبوع بوخز وتنميل وحرارة بالكفوف والاقدام..لا اعاني من اي امراض..مررت فقط بحالة نفسية وقلق شديد..شاكرة لكم

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور مازن اسعد العسيلي
الروماتيزم والمفاصل
الاسباب كثيره ومتنوعه والفحص السريري مهم عليك مراجعة طبيب اعصاب لاجراء اللازم من تصوير وتحليل للدم وغيره او لتوجيهك للتخصص المعني

طبعا حالة زي كدا ممكن يبقى لها كذا سبب والنفسية ممكن تبقى سبب منهم بس برضه ياريت لو نركز ونشوف اذا كان عندنا مرض السكري ولا لا. ولو مفيش ممكن نبص برضو على العمود الفقري بنعمل اشعة عادية على العمود الفقري وبنعمل اشعة عادية علفقرات العنقية والاشعة دي على الفقرات القطنية, ممكن يكون منهم السبب بتاع التنميل بالاطراف, الف سلامة.

د. احمد ابوسعدة
الطب الطبيعى

طبعا حالة زي كدا ممكن يبقى لها كذا سبب والنفسية ممكن تبقى سبب منهم بس برضه ياريت لو نركز ونشوف اذا كان عندنا مرض السكري ولا لا. ولو مفيش ممكن نبص برضو على العمود الفقري بنعمل اشعة عادية على العمود الفقري وبنعمل اشعة عادية علفقرات العنقية والاشعة دي على الفقرات القطنية, ممكن يكون منهم السبب بتاع التنميل بالاطراف, الف سلامة.