بعمر سنين يرمش بكثرة يومين هل يدل على اي حالة مرضية في عينه

icon 18 مايو 2016
ابني بعمر 3سنين يرمش بكثرة منذ يومين هل هذا يدل على اي حالة مرضية في عينه او انها ستاثر عليه مستقبلا و هل يتوجب ان افحص عيونه عند الطبيب

إجابات الأطباء على السؤال

كثرة الرمش عند الاطفال يمكن أن تكون أمر عابر كما يمكن أن تشير لمشكلة مرضية ولا يجب إهمالها ففي حال استمرت أو أصبح الطفل يحك عينيه فيجب أن يتم فحصه من قبل طبيب عيون للأطفال. ومن أسباب كثرة الرمش عند الاطفال:

  • جفاف العين.
  • التهاب ملتحمة العين التحسسي.
  • وجود رمش نامي لداخل العين.
  • خدش في قرنية العين نتيجة إصابة أو دخول جسم غريب.
  • جسم عالق داخل جفن العين.
  • مشكلة في النظر مثل طول النظر أو قصر النظر، فيحتاج الطفل ليجهد عينيه مما يسبب جفاف أو ارهاق في عضلات العين.
  • حركة لا إرادية بجفون العين.
  • رفة العين.

لذلك كما ذكرنا يجب مراجعة أخضائي في حال استمرارها لاستثناء الأسباب المذكورة أعلاه.

للمزيد:

الدكتورة رغد جبر
طب عام

كثرة الرمش عند الاطفال يمكن أن تكون أمر عابر كما يمكن أن تشير لمشكلة مرضية ولا يجب إهمالها ففي حال استمرت أو أصبح الطفل يحك عينيه فيجب أن يتم فحصه من قبل طبيب عيون للأطفال. ومن أسباب كثرة الرمش عند الاطفال:

  • جفاف العين.
  • التهاب ملتحمة العين التحسسي.
  • وجود رمش نامي لداخل العين.
  • خدش في قرنية العين نتيجة إصابة أو دخول جسم غريب.
  • جسم عالق داخل جفن العين.
  • مشكلة في النظر مثل طول النظر أو قصر النظر، فيحتاج الطفل ليجهد عينيه مما يسبب جفاف أو ارهاق في عضلات العين.
  • حركة لا إرادية بجفون العين.
  • رفة العين.

لذلك كما ذكرنا يجب مراجعة أخضائي في حال استمرارها لاستثناء الأسباب المذكورة أعلاه.

للمزيد:

تعليقات الزائرين

زائر زائر

ابني ٣ سنين برضوا وبيفضل يرمش بسبب مشاهده التليفزيون والتليفون بساعات كتيره للأسف ومش عارفه اعمل ايه

icon 17 يناير 2021
زائر زائر

ابني عنده 4 سنين ونص عنده حساسيه جيوب انفيه بقاله يومين بيرمش جامد بعينه وكتير وبدمع وبيحك فيها ومضيقني جدا بالحركه دي ومخوفني هي مش اول مره اتكرر الموضوع دا كذا مره من صغره تقريبا كل سنه مره من عمره سنتين بيقعد اسبوع ويروق وكنت بجيب اي قطره مرطب او للالتهابات ممكن تكون حساسيه الانف ليها علاقه ولا دي حاجه تانيه وهو فعلاً بيشاهد التليفون لفترات طويلة ومش عارفه اعمل ايه

icon 26 نوفمبر 2023