10 شهور امساك اسهال

icon 4 ديسمبر 2021
السلام عليكم ، بنتي عمرها 10 شهور ومعاها امساك بس اكلها طبيعي وكل شي ايش السبب؟

إجابات الأطباء على السؤال

خلي بالك الإمساك مشكله بالنسبه للطفل لانه ساعات بيحصل شرخ في فتحة الشرج والطفلة ممكن يبكي ويصرخ ويمسك الحمام فيزيد الإمساك راجعي طبيعة الاكل اللي بياكله ونقلب كل منتجات الألبان الخارجيه الزبادي واللبن وحاولي تخلي الاكل اللي بتديهوله اكل مستوي جامد مهروس ولو بتدي حاجه فيها لحوم امنعيها  كمان لو فيك صياح جامد اثناء الحمام يبقي لازم طبيب يبص عليه علشان لو فيه شروخ في فتحة الشرج كمان ممكن تعملي تحليل براز  ممكن تديله دوفلاك 1.5سم كل 8ساعاتممكن بروكتوا جلافينول حول الشرج لو فيه شرخ مرتين في اليوم

د. هشام علي
طب أطفال

خلي بالك الإمساك مشكله بالنسبه للطفل لانه ساعات بيحصل شرخ في فتحة الشرج والطفلة ممكن يبكي ويصرخ ويمسك الحمام فيزيد الإمساك راجعي طبيعة الاكل اللي بياكله ونقلب كل منتجات الألبان الخارجيه الزبادي واللبن وحاولي تخلي الاكل اللي بتديهوله اكل مستوي جامد مهروس ولو بتدي حاجه فيها لحوم امنعيها  كمان لو فيك صياح جامد اثناء الحمام يبقي لازم طبيب يبص عليه علشان لو فيه شروخ في فتحة الشرج كمان ممكن تعملي تحليل براز  ممكن تديله دوفلاك 1.5سم كل 8ساعاتممكن بروكتوا جلافينول حول الشرج لو فيه شرخ مرتين في اليوم

تعليقات الطبيب على السؤال
الإمساك من امتى ؟ وبتعمل كل اد ايه ؟؟ والحمام هل ناشف وبيتعبها ولا لا ؟
icon 15 أكتوبر 2021