طفح جلدي احمرار في الرقبه

icon 18 يناير 2020
السلام عليكم بنتي عمرها ٣اسابيع رضيعه وعندها احمرار وتسلخ الجلد في الرقبه وفي امكان الحفاضه وش استخدم علاج

إجابات الأطباء على السؤال

العلاج يكون بتجفيف منطقة الرقبة بعد الحمام وتهويتها جيدا وضع برهم مضاد للفطريات لان المنطقة الرقبة بتكاثر فيها الفطريات ممكن تستخدمى لوتريديرم او polyderm مرتين يوميا لمدة اسبع وفى مكان الحفاظة ممكن تستخدمى megaderm مرهم في حال عدم التحسن عليكى بمراجعة الطبيب المختص

الدكتورة لبني العزايزة
طب أطفال

العلاج يكون بتجفيف منطقة الرقبة بعد الحمام وتهويتها جيدا وضع برهم مضاد للفطريات لان المنطقة الرقبة بتكاثر فيها الفطريات ممكن تستخدمى لوتريديرم او polyderm مرتين يوميا لمدة اسبع وفى مكان الحفاظة ممكن تستخدمى megaderm مرهم في حال عدم التحسن عليكى بمراجعة الطبيب المختص