انا عندى ولد عنده سنوات واحنا من القاهرة وذهبنا الى مدينة الرياض زيارة

icon 11 مارس 2013
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته انا عندى ولد عنده 4 سنوات واحنا من القاهرة وذهبنا الى مدينة الرياض زيارة والان فى تطعيمات لشلل الاطفال فى مصر وابنى مش هناك فى الوقت ده ذهبنا الى مستوصف فى مدينة الرياض رفض تطعيمه عشان كراسة التطعيمات مجبتهاش معايا وخايف يديله تطعيم فهل عدم تطعيم الولد فى الوقت ده يشكل خطر عليه وايه الحل بالعلم ان احنا هننزل مصر فى شهر 5 ولكم جزيل الشكر

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور محمد طاهر برغوث
طب أطفال
ليس هناك اي مشكله مادمتي ملتزمه بالجدول الاساسي للتطعيم
الدكتور تيسير الزعبي
أطفال وحديثي الولادة
بما ان عمره اخذ كل المطاعيم المقرره فى وقتها يعنى انه اخذ كل المطاعيم الاساسيه.بعد السن4سنوات هنالك مطاعيم تعطى عند دخول المدرسه او الروضه وتعطى اى وقت.لايوجد اى مشكله او اى خوف.