ابنتي عندها شهرين دايمكا عندها انتفاخ وبتتحذق و اسبوع علي طول عندها ام

icon 16 أبريل 2013
ابنتي عندها شهرين دايمكا عندها انتفاخ وبتتحذق ومن حوالي اسبوع علي طول عندها امساك ومش بتعمل حمام الا بلبوس الجلسرين مع العلم انها ترضع طبيعي وبديها نقط بيبي ريست اعمل ايه

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور تيسير الزعبي
أطفال وحديثي الولادة
شكلها بترضع بسرعه وبذلك تدخل هواء الى المعده خلال الرضاعه.يجب ان تدشى اكثر من مره خلال الرضعه الواحده.مادام عندها امساك هل تم عمل فحص الغده الدرقيه.وينصح فى وضعها فى مغطس ماء فاتر كل صباح وهذا يساعد على ان تخرج براحه.
الدكتور محمد طاهر برغوث
طب أطفال
دا مغص عادي لانها في هذا السن تبلع هواء كتير مع الرضاعه اولا تجشئيها تكرعيها اثناء ارضاعه وبعدها ثانيا لازم الفتره بين الرضعه والرضعه لاتقل عن ساعتين حتي يتهضم البن في بطنها كويس ثالثا لو نص كوب صغير حلبه بيحسن الامساك والبيبي رست عند اللزوم فقط مش باستمرار وبلاش لبوس جلسرين كتير