هل دواء متفورمين يرفع الضغط لانه كتبلي هو الدكتور نصف حبة وهل اتركه

icon 16 أغسطس 2020
اعاني من سمنة وكتبلي الدكتور على متفورمين احسه سبب ليه ارتفاع بالضغط في راسي... وسار راسي ثقيل مرة

إجابات الأطباء على السؤال

ايه علاقة الميتفورمين بالسمنة ؟ هو علاج لارتفاع نسبة السكر ومن اعراضه الجانبيه انه بيقلل الوزن لكن ماينفعش يتكتب لتقليل الوزن طالما سكرك مظبوط للانه هيقلل السكر معاكي وبالتاي هتحسي باعراض انخفاض السكر اللي هيا راسك تقيلة قيسي السكر والضغط واستشيري طبيب متخصص وامنعي الميتفورمين واتباع حمية غذائية سليمة مع الرياضة والدافع النفسي لانقاص الوزن

الدكتور احمد علواني عثمان
طب عام

ايه علاقة الميتفورمين بالسمنة ؟ هو علاج لارتفاع نسبة السكر ومن اعراضه الجانبيه انه بيقلل الوزن لكن ماينفعش يتكتب لتقليل الوزن طالما سكرك مظبوط للانه هيقلل السكر معاكي وبالتاي هتحسي باعراض انخفاض السكر اللي هيا راسك تقيلة قيسي السكر والضغط واستشيري طبيب متخصص وامنعي الميتفورمين واتباع حمية غذائية سليمة مع الرياضة والدافع النفسي لانقاص الوزن

د. دعاء محمد قنديل
طب الاسرة
المتفورمين يستخدم عادة لمرضى السكر لانه يقلل مستوى السكر في الدم عن طريق تقليل امتصاص السكر من الجهاز الهضمي وإنتاجه من الكبد لا يؤثر نهائيا على ارتفاع ضغط الدم لكن يجب الحذر في اعطائه لمن لديه أمراض في الكبد او الكلى