عمل حادث عربية خبطتة واتعور فوق حاجبه غرذة وخيطنا وبعد الخياطة ورو حنا

icon 19 أبريل 2018
والدي عمل حادث عربية خبطتة واتعور فوق حاجبه 12غرذة وخيطنا وبعد الخياطة ورو حناا البيت بعدها بحوالي 4 ساعات حصل تورم حول العين وازرقت فهل كده اقلق ولا ايه وايه السبب وايه العلا

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور محمد صلاح الدين محمد حسن
جراحة تجميلية
التورم و الزرقه حول العين امر شائع بعد اصابات الجبهه نتيجه تدفق السوائل و الدم بفعل الجاذبيه الى الانسجه الرخوه حول العين مسببا تورم و زرقه سرعان ما تختفى خلال عده ايام بعد الاصابه. و يسرع من عمليه الشفاء جلوس المريض فى السرير وضع نصف جالسه مع رفع الرأس و عمل الكمدات و بعض الادويه. يجب ايضا فحص المريض جيدا لجميع اصابات الرأس للتأكد من عدم وجود اى كسور بالوجنات او عظام تجويف العين او الرأس و التى ايضا تسبب تورم و زرقه حول العين