انا مدمن تامول وكل شويه ابطله وارجعله تانى بس المره دى صعبه شويه بس قررت ابطل بس المشكله فى بطنى بيجيلى اسهال وكركبه وغازات واشم ريحه وحشه اوى . اهم شىء قلبى باحس بدقاته خصوصا وانا باشرب سيجاره وانا مش واخد حاجه ارجوكم عايز حل لمعدتى وقلبى ارجووكم ساعدونى لان الموضوع حيتطور وحاخسر شغلى بجانب صحتى منتظر الردمن فضلكم...

icon 22 أبريل 2013
انا مدمن تامول وكل شويه ابطله وارجعله تانى بس المره دى صعبه شويه بس قررت ابطل بس المشكله فى بطنى بيجيلى اسهال وكركبه وغازات واشم ريحه وحشه اوى . اهم شىء قلبى باحس بدقاته خصوصا وانا باشرب سيجاره وانا مش واخد حاجه ارجوكم عايز حل لمعدتى وقلبى ارجووكم ساعدونى لان الموضوع حيتطور وحاخسر شغلى بجانب صحتى منتظر الردمن فضلكم...

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور انور سالم العواودة
القلب والاوعية الدموية
هذا يتطلب العلاج والمتابعة من قبل مركز معالجة الإدمان الذي يسمح لأخصائي نفسية وأخصائي باطنية بتحديد مستوى الضرر ومن ثم وضع الخطة العلاجية التي تتناسشب مع حالتك
الدكتور انور سالم العواودة
القلب والاوعية الدموية
هذا يتطلب العلاج والمتابعة من قبل مركز معالجة الإدمان الذي يسمح لأخصائي نفسية وأخصائي باطنية بتحديد مستوى الضرر ومن ثم وضع الخطة العلاجية التي تتناسشب مع حالتك
الدكتور فايز بيبي
الجهاز الهضمي والكبد
التصرفات غير المحسوبة التى تسبب بالطبع مشاكل اجتماعية خطيرة , الضعف الجنسى الحاد الذى يصعب علاجة, الخمول وعدم القدرة على العمل او المذاكرة, الاكتئاب الشديد .. الجرعة الزائدة : أعراضها هبوط في الجهاز العصبي و التنفسي, إغماء, عمى مؤقت, تشنجات, توقف القلب و الوفاة. الاعراض الانسحابية للترامادول : الاعراض الانسحابية معناها الاعراض التى تظهر على مدمن الترامادول عند التوقف عن تناول الترامادول وهى ارتفاع ضغط الدم , تشنجات , صعوبة في التنفس , الخمول وعدم القدرة على العمل , التعرق , الارق , الكوابيس , الارق , القلق , رهاب الخلاء , صعوبة التركيز , تقلصيات عضلية لا ارادية وعدوانية , تهيج ,
الدكتور فايز بيبي
الجهاز الهضمي والكبد
الترامادول هو احد مشتقات المورفينات ويعمل فى الجسم عمل الافيونلت ويسلك مسلك الهيروين من الناحية البيوكيماوية يستخدم الترامادول كقاتل للالم( مسكن قوى؟) فى حالات الالام الحادة والمزمنة مثل الالام ما بعد الجراحة والالام السرطانية . اليه عمل الترامادول وبعض الاشخاص يستخدمونه فى تأخير القذف ويتكرر استخدام الترامادول من هذا المنطلق الآثار الجانبية للترامادول من اعراضة الجانبية البسيطة صداع, غثيان, دوار اما الاضرار الخطيرة فهى التشنجات, صعوبة التنفس , خلل وظائف الكبد وبعد الادمان علية يحدث تلف فى خلايا المخ , خلل فى وظائف الكلى , خلل فى الرؤية , فقدان الشهية ,
الدكتور فايز بيبي
الجهاز الهضمي والكبد
توقف عن التدخين اولا ويجب اجراء فحص للبراز واعلمني بالنتيجة
الدكتور فايز بيبي
الجهاز الهضمي والكبد
توقف عن التدخين اولا ويجب اجراء فحص للبراز واعلمني بالنتيجة
الدكتور فايز بيبي
الجهاز الهضمي والكبد
توقف عن التدخين اولا ويجب اجراء فحص للبراز واعلمني بالنتيجة
الدكتور فايز بيبي
الجهاز الهضمي والكبد
توقف عن التدخين اولا ويجب اجراء فحص للبراز واعلمني بالنتيجة